Sturm und drang

van-done

Een blogpost naar aanleiding van uitstekend nieuws, het is weer eens iets anders. Ik kreeg onlangs namelijk een telefoontje van een Nieuwsblad-journaliste, nu al verheven tot engel van hoop in mijn annalen, met de vraag ‘of ik geen zin heb om samen iets te schrijven over het programma Temptation Island?’. Mijn vorige post over eerdergenoemd eiland der vuns was haar onder ogen gekomen via die andere engel, beste vriendin Rien, en ze vond ‘m best wel lollig, vandaar. Het feit dat de rubriek in geval van onstuitbare lezerswoede of -aannemelijker- algemene desinteresse meteen weer afgevoerd zal worden mocht me worst wezen, dus schuimbekkend van enthousiasme ging ik op haar aanbod in. En zo komt het dat ik dus vanaf donderdag 2 februari wekelijks een brief mag schrijven over TI voor de website van het Nieuwsblad. Met erg veel mensen die ‘m gaan lezen en zo. Slik.

Onaangekondigd, maar daarom niet minder hard, kwakte de moker van besef plots neer op mijn schedelpan. Ik zal nu een strakke deadline hebben. En ik zal consequent grappig moeten zijn door de constant loerende dreiging van het omgekeerde duimpje. En VIJF  moet vanaf heden met de nodige professionele interesse bekeken worden (lees: dit gaat niet meer). En er groeit tegelijkertijd ook een minuscuul kiempje van hoop! Dat er meer kan zijn dan uitsluitend iteratieve administratieve arbeid! Dat er misschien een soort van toekomst in dat schrijven van me zit als ALS  ALS ik het goed doe in de ogen van de massa! En dat alles deed me dus denken aan een briefwisseling die ik een tijdje geleden had met de beheerder van gemeentezaal “De kriekelaar”.

1

Oops.

2

Bruno nam het goed op, want mijn excuses, die aanvaardt hij. Mensen die mij inspirerende complimenten geven, mogen hun gat al eens afvegen met het groene boekje, zo gaat dat.

3

Mijmerend over wat zou kunnen zijn, diende ik hem fluks van antwoord:

4

Bruno was blij, en misschien was ik die dag wel de architect van zijn meest onproductieve dag ooit. Wie weet?

5

Tot binnenkort op http://www.nieuwsblad.be!

Advertenties

4 gedachtes over “Sturm und drang

 1. Awel, ik denk dat je mij ook als nieuw element aan je fanbase kan toevoegen. Voornaamste redenen:
  a) ik ben zelf nogal een grammar-nazi en jouw manier van hoe je taalfouten onder de aandacht brengt, vind ik subliem.
  b) ik vind dat men met taal zó mooi kan spelen en slaag jij ook op een meesterlijke wijze in.
  /KayBee
  PS: Als je dan toch (al/nog) geen schrijver bent, je hebt – imho – toch een schrijftalent.

  Like

  1. Hoi KayBee. Bedankt voor alle lof. Ik wist -tot nu- niet dat een vrijdag nog beter kon worden dan ‘ie van nature al is! Aan mijn schrijven is nog heel wat werk, maar zolang mensen het blijven lezen, blijf ik gaan. Tot binnenkort!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s