Teleurstelling en Toni

Toni2

Een tijdje geleden werd ik door één van m’n beste vriendinnen overtuigd om mee te doen aan een facebookwedstrijd. Ik vind dergelijke likefests in de regel achterlijk, en heb ook maar weinig vertrouwen in de uitkomst ervan. Hoeveel volk ken je nu eenmaal die zo’n dingen winnen? Ik alvast bijna niemand, want mensen die op m’n wall verschijnen boven een “like & deel”-post worden steevast verwijderd uit m’n digitale vriendenclub. Internetdarwinisme op z’n best.

De vriendin in kwestie liet echter uitschijnen dat zij -of iemand die ze kende- de hand had in de uitslag (of dat is toch wat ik er in m’n hoofd van had gemaakt) en ik dacht dat ik zeer binnenkort een glazen cocktailvat van drie liter rijker ging zijn. Ik likete en deelde, en stierf een beetje vanbinnen, want dat is wat er gebeurt als je je principes overboord gooit voor een prul van vijftig euro. Na een week wachten kwam de nieuwsbrief (wedstrijdresultaten incluis) van de site in kwestie en was ik weer een kortstondige illusie armer. Ik zou m’n wodka nog wel even verder uit de fles drinken.Teleurgesteld schreef ik me dan maar uit voor de nieuwsbrief (Bedriegers! Nozems! Seksisten!) en liet ik volgend bericht na bij de reden waarom ik niet meer op hun mailinglist wou staan:

toni-dc-uitschrijfreactie2

 

Niet m’n mooiste moment, maar ik was dan ook wel echt enorm teleurgesteld. Groot was mijn verbazing toen ik plots een briefje terugkreeg van de hoofdredacteur van het online magazine (ik ben er redelijk zeker van dat de volledige redactie, het hygiënisch personeel en de catering allemaal één en dezelfde persoon zijn, namelijk de hoofdredacteur, maar goed):

Toni reactie

Een beetje uit m’n lood geslagen en me de grootste lul op aard voelend heb ik me uiteraard verontschuldigd. De ongemanierde hooligan die ik in mijn eerste reactie was, is niet de man die mijn moeder heeft opgevoed; dat heeft het internet gedaan.

Tho reactie

Ik heb Toni nooit meer gehoord, maar vernam van een klein vogeltje dat hij dit op z’n facebookwall heeft gepost, een hele hoop likes mocht verzamelen, en af en toe, samen met de volledige reactie, nog eens gniffelt om de onzin die het internet hem onverwachts bracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s